Ако спрем да играем на стражари и апаши, нещата ще

...
 Ако спрем да играем на стражари и апаши, нещата ще
Коментари Харесай

Мангъров: Отървете се от страха, живейте нормално

 

Ако спрем да играем на стражари и апаши, нещата ще минат по-леко. Мерките са нелепости. Няма по какъв начин българите да се променим. Циганите няма да се научат да вървят с маски. Навсякъде се разхлабват ограниченията. Хората би трябвало да продължат да живеят обикновено и колкото по-скоро се отървем от този боязън, ще е толкоз по-добре за нас, разяснява доцент Мангъров по Българска национална телевизия.

Според него стуацията се развива, както при всяка пандемия. Ако се видят цифрите през май месец дневно - правени са 1150 теста, през юни - 1650 теста, като от тях приблизително към 3% са позитивни.

Началникът на детското поделение на Инфекциозната болница в София твърди, че все още инфекцията се държи под надзор. „ Нищо изключително не се е случило. Това са инфектирани хора, а не заболели. В инфекциозни отделения се намират по 13 души. Повечето хора в болница, са там от боязън. Самата болница няма нищо срещу, тъй като той носи приходи “, разясни той, написа Novini.bg.

„ Тези, които са същински зле, би трябвало да са в лечебните заведения, в случай че не са толкоз зле - би трябвало да са си у дома “, акцентира доцент Мангъров.

Във връзка с новото стягане на ограниченията, доцент Мангъров сподели: „ Ако някой има вяра, че по този метод може да се овладее една въздушно-капкова зараза, доста се лъже. Тук става въпрос за нов вирус. Никой няма антитела против него. Рано или късно всеки ще се срещне с него. Какво би трябвало да вършим – да се затворим? Той ще мине през всички, колкото и да не ни се желае. Ако организма ни се срещне с заболяването по-късно ще я разпознае и по-лесно ще я пребори. Антителата са писмеността на медицината “, сподели лекарят.

„ Не се следи нищо по-различно при COVID-19 от при други вируси. Когато човек е болен, би трябвало да се изолира и да се пребори. Никакви медикаменти не му работят, това е вирус. В някои случаи нещата могат да тръгнат изкривено и човек да загине. Смъртността при тази зараза не е по-висока от всички вируси, с които неведнъж са се срещали “, акцентира доктор Атанас Мангъров.

„ Този вирус би трябвало да се лекува оптимално щадящо, а не по този дърварски метод с антибиотици. Пациентите нямат потребност от това. Когато вирусът мине в човешката популация, силата му понижава. Той не е приговен да живее измежду хората. С времето той ще затихне. След време ще се построи групов имунитет “, увери специалистът.

Той изясни и за епидемините огнища на болестта. „ Минаваме на дифузно разпространяване на вируса. Това е нещо, което няма по какъв начин да ни се размине “, сподели Мангъров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР